Dan weer wel, dan weer niet. Ik heb het over een Formule 1 race in Frankrijk. Maar nu is het dan toch bijna zeker, de Formule 1 keert terug in het land van wijn, brie en stokbrood.

Nog geen week geleden meldden wij al dat de race in New Jersey volgend jaar niet doorgaat. Op dat moment was nog niet duidelijk of die race een vervanger zou krijgen, maar dat is het nu wel. Frankrijk gaat de plaats van New Jersey op de F1 kalender innemen.

De race in Frankrijk zal verreden worden op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet. Het is voor negentig procent zeker, zei directeur Stéphane Clair vandaag. Het ziet er goed uit. Er is een promotor en we hebben nieuwe potentiële investeerders gevonden.

Clair verwacht dat de grote baas van de Formule 1, Bernie Ecclestone, uiterlijk eind november uitsluitsel geeft. Na vier jaar zou dat een terugkeer van de koningsklasse in ‘La France’ betekenen. Tot 1990 mocht Paul Ricard de Grand Prix organiseren daarna was tot 2008 Magny Cours gastheer van de Franse Grand Prix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *