Vrijdag wordt de definitieve kalender voor volgend seizoen vrijgegeven. Eind oktober kwam er een voorlopige versie, met 19 races tussen 6 maart (Australi�) en 23 oktober (China). Drie Grand Prix� stonden nog ter discussie: Frankrijk, San Marino en Engeland. Ook enkele datums werden nog niet ingevuld (Europa, USA en China), maar daarover werd er gisteren onder de teambazen vergaderd in London. Verwacht wordt dat de Grand Prix van USA op 19 juni zal plaatsvinden, een week na Canada. De Grand Prix van Duitsland, voorlopig op 17 juli, zo een week verschoven worden, om plaats te maken voor Engeland (3 juli) en Frankrijk dat er tussen zou komen op 10 juli. Frankrijk Wordt dan verplaatst van 17 april naar half juli. Geen vakantieperioden dus in de eerste maand van de zomervakantie, want er worden maar liefst vier races in vijf weken gereden. Na de Grand Prix van Hongarije (31 juli) wordt er de traditionele pauze van drie weken ingelast vooraleer men voor het eerst naar Turkije reist.

De discussies omtrend Silverstone lijken geen invloed meer te hebben. Geld of geen geld, volgend seizoen keert men met 95% zekerheid terug naar Engeland, net zoals dat de afgelopen 55 jaar al zo is geweest. Het ziet er naar uit dat Bernie Ecclestone water in de wijn zou doen en toch toelaten om Silverstone op de kalender te zetten. Over de N�rnburgring twijfeld men ook nog. Als Frankrijk naar de zomer wordt verschoven komt er op 17 april nog een plaatsje vrij, maar gezien het klimaart is de kans op koude en regenbuien vrij groot. De meest re�ele kans is tussen Monaco en Canada, maar daar is nog niets beslist. De onzekerheid over Imola lijkt verdwenen, maar daar werd niets van vermeld.

Vrijdag kunnen we dus met zekerheid zeggen waar we volgend seizoen naartoe trekken. Hieronder volgt voor alle duidelijkheid nog eens de voorlopige versie.

 1. 6 maart    Australi�   Melbourne
 2. 20 maart    Maleisi�    Sepang
 3. 3 april    Bahrein    Sakhir
(?) 17 april    Frankrijk   Magny-Cours
 5. 24 april    San Marino   Imola
 6. 8 mei     Spanje     Montmel�
 7. 22 mei     Monaco     
 8. 29 mei (?)   Europa     N�rnburgring
 9. 12 juni     Canada     Montr�al
10. 19 juni     USA      Indianapolis
11. 3 juli     Engeland    Silverstone
12. 17 juli     Duitsland   Hockenheim
13. 31 juli     Hongarije   Mogyorod
14. 21 augustus   Turkije    Istanbul
15. 4 september  Itali�     Monza
16. 11 september  Belgi�     Spa-Francorchamps
17. 25 september  Brazili�    Interlagos
18. 9 oktober   Japan     Suzuka
19. 23 oktober   China     Shanghai

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter