De Franse Motorsport Federatie heeft de prijzen voor de GP van Frankrijk drastisch verlaagd. Het goedkoopste ticket voor de racedag (3 juli 2005) kost 63 Euro. Hiervoor krijg je toegang tot het circuit en tot de publieksheuvel achteraan het circuit. Je moet je ticket dan wel voor 15 februari kopen. Een ticket voor het volledige weekend is al beschikbaar vanaf 72 Euro.

Een kleine vergelijking met de GP van Belgi� leert ons dat je voor het goedkoopste weekendticket meer dan het dubbele betaald (150 Euro). Een weekendje op Silverstone kost een goede 140 Euro.

Frankrijk begint dus als het ware een concurrentieslag met de andere GP’s. Dat kan alleen maar goed zijn voor de fans, en voor de GP van Frankrijk die als slechtst verkopende Grand Prix door het leven gaat.

“Ons doel is om de Formule1 naar een breder publiek te brengen. De sport moet aantrekkelijker worden en nieuwe toeschouwers binnenhalen. Wij geloven dat deze prijsverlaging zal helpen om dat doel te bereiken.”

Zei Jacques Regis, President van de FFSA.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter