De race in Spa-Francorchamps zou ook wel eens in gevaar kunnen komen door de soap rond de banden van Michelin. In een brief die Max Mosley rondstuurde eind mei maakte hij duidelijk dat hij zich zorgen maakte omtrend de veiligheid van de banden, vooral Michelin zou zich meer richten op prestaties dan op veiligheid. Daarop antwoorde Pierre Dupasquier dat ze hun banden ontwerpen met het criterium veiligheid op de eerste plaats, maar dat ze die veiligheid niet kunnen garanderen onder �extremere� omstandigheden dan voorzien. Daaronder vallen dus de kerbstones van het circuit van Spa-Francorchamps.

Eau RougeVolgens de Franse bandenfabrikant zullen de Michelin-banden ook grote problemen kennen op het Ardense circuit. Vorig jaar crashte Briscoe zwaar op de Eau Rouge na een klapband, en tijdens de race zelf waren Button, Coulthard en Montoya het slachtoffer van een lekke band. Dit jaar hebben we al verschillende lekke banden gezien, waarvan die van Kimi R�ikk�nen (Europa) en Ralf Schumacher (USA) met de meest desastreuze gevolgen. Nadat de zeven Michelin-teams in Indianapolis net voor de start zelf beslisten om de pits in te rijden, vergroot de kans op eenzelfde scenario moest het gevaar ook in Francorchamps voorkomen. Want stel dat de coureurs een klapband krijgen op Eau Rouge, zoals Briscoe vorig seizoen. Of in Blanchimont. Dan zijn de gevolgen van de race enorm in gevaar. Michelin zal h��l hard moeten werken om een betrouwbare band af te leveren aan de teams, wilt het zijn status van voor USA behouden…of beter gezegd, opnieuw krijgen. Maar daar tegenover staat dan wel dat de nieuwe banden uitvoerig moeten worden getest, en dan loopt de testlimiet van de teams in gevaar. ��n ding staat vast, en dat is dat er nog heel woelige perioden voor de boeg staan.

bron: formule1.info

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!