Regen en een blunder van Ferrari. Meer had Max Verstappen niet nodig om zichzelf terug te zien in de top 3, na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan.

Het hele weekend was Verstappen niet snel genoeg om de Mercedessen bij te houden en ook Ferrari was ogenschijnlijk sneller.

De Italianen verprutsten hun kwalificatie door in Q3 eerst op intermediates de band op te gaan. Toen Vettel en Raikkonen hun run op droogweerbanden aflegden was de baan te vochtig om nog mee te strijden voor de pole.

Ik had echt niet verwacht om mezelf als derde te kwalificeren, maar dit geeft ons een goede kans voor de race, zo begon Verstappen.

Ik zag meteen dat het niet nat genoeg was voor intermediates en besloot de zaken af te wachten. Je moet optimaal profiteren van de fouten van anderen en dat hebben we nu gedaan.

Bron foto: Twitter

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.