De door Max Mosley geopperde budget limiet houdt de F1-gemoederen bezig. Mosley stelde een limiet voor aan de teams van 33 miljoen euro en heeft de in FOTA verenigde teams gevraagd om een reactie op het voorstel. De FOTA heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om alles te bestuderen. Williams, RedBull, Brawn, Toro Rosso en Force India schijnen, volgens de Duitse krant FAZ meer te denken aan een limiet van € 60 miljoen, exclusief rijders salarissen.

Mosley hoopt met de limiet meer nieuwe teams naar de F1 te trekken. En er lijkt inderdaad interesse te zijn van potentiele nieuwkomers. Zo lijkt het Britse GP2 team iSport geinteresseerd. Ook Dave Richards schijnt traditiegetrouw weer vol met plannen te zitten met zijn ProDrive. Lola en USGP worden genoemd, alsmede het Spaanse Epsilon Euskadi.

Maar er zit wel de nodige ruis op de lijn. Niet alle bestaande teams zijn zo positief over een limiet. Zo liet Ferrari baas Luca di Montezemolo zich in Bahrein ontvallen: Formule 1 is een grote passie van mijzelf en van Ferrari, maar dat houdt niet in dat eeuwig durend is.

By peter