Baas van de Formule 1 Bernie Ecclestone heeft een principeakkoord gesloten met het circuit van Spa Francorchamps. De RTBF meldt dat dit akkoord inhoudt dat er tot 2015 wordt geracet op het circuit van Spa Francorchamps.

Het vorige contract van het Belgische circuit met de FIA liep af na de race in 2012. Volgens de Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt is er nu ook een overeenkomst voor een race in 2013, 2014 en 2015. Voorzitter van de Belgische Grand Prix Etienne Davignon had de taak gekregen om een betere financiële deal te sluiten voor het Waalse gewest. Het lijkt erop dat Davignon zijn taak goed vervult heeft waardoor de race in België op de kalender blijft.

De race in België heeft al jaren te maken met een verlies waardoor het er op leek dat de race van de kalender zou verdwijnen. De race leek gered toen Frankrijk zich aandiende met een race waarbij België en Frankrijk om het jaar een race zouden gaan organiseren. Een race in Frankrijk lijkt echter ver weg, maar Spa lijkt behouden te blijven voor de Formule 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *