Vijf Grand-Prix na zijn transfer naar Red Bull blijft Max Verstappen de Formule 1- paddock verbazen. Gisteren maakte de 18-jarige Nederlander opnieuw grote indruk. Verstappen bleef zijn ervaren en hoog aangeschreven teamgenoot Ricciardo voor en ging ook nog eens het gevecht aan met Nico Rosberg. Op de intermediates wist Verstappen zelfs in te lopen op koploper Hamilton.

Op deze jongen heeft de Formule 1 jaren gewacht, aldus drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart. Wereldkampioen van 1996, Damon Hill, vult aan: Wat opvalt is het vertrouwen waarmee hij dit alles doet. Hij is nog zo jong en heeft nog maar weinig ervaring. We gaan Max de komende jaren aan de top van de Formule 1 zien.

Daniel Ricciardo sprak duidelijk taal nadat hij zowel in de kwalificatie als race verslagen werd: It sucks. Het is altijd zwaar en moeilijk om verslagen te worden door je teamgenoot. Ik had in de race pech met de virtual safety car. Dat kostte me tien seconden, dat maak je niet meer goed. Hopelijk wordt Boedapest beter.

Tenslotte was vader Jos ook vol lof: Ik kan niet anders zeggen, dan dat dit opnieuw een hele sterke race was van Max. Heel goed gedaan. Max kent de auto nu beter en werkt goed samen met zijn engineer. Hij begint nu de limieten van de auto te vinden. Vooral in een vliegende ronde heeft hij nu meer vertrouwen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter