De Formule 1 wereld is onder de indruk van de prestatie van Max Verstappen in Brazilië.

„We zijn getuige geweest van iets heel, heel speciaals, zo laat Christian Horner weten. Dit is van hetzelfde niveau als Monaco 1984 waarin Ayrton Senna een opmars maakte. Ook Helmut Marko is onder de indruk: Het was ongelooflijk wat ik heb gezien.

In de Braziliaanse kranten werd Max Verstappen gisteren de reïncarnatie van Ayrton Senna genoemd. Volgens Gerhard Berger, die teamgenoot was van Senna, is deze vergelijking terecht: Als ik Max zo zie rijden dan denk ik aan Ayrton Senna. Dit is de eerste dat ik zoiets zeg. Ik was heel close met Senna, en ik denk dat Senna de grootste was. De persoonlijkheid van Senna, zijn stijl, het rijden, het was anders dan anderen. Ik heb dit altijd gerespecteerd en vergelijk hem niet graag maar anderen, maar het is moeilijk Max niet te vergelijken. Zijn prestatie in Brazilië was fantastisch.

Max wist precies wat hij moest doen. Hij reed andere lijnen, je zag hem dit achter de safety car al proberen. Engineers van andere teams vertelden hun coureurs om de lijnen van Max Verstappen te volgen. Hij liet de andere er als schooljongetjes uit zien. Of Max arrogant is? Misschien een beetje, maar iemand zoals hij kan dat hebben.

Ook oud-coureur Martin Brundle moest aan Senna denken: Hij heeft een enorm geloof in eigen kunnen dat zich op de baan vertaalt in pure snelheid. Max heeft zoveel potentieel. De groten der aarde hebben zeventig procent van hun capaciteiten nodig om de wagen te besturen, waardoor ze dertig procent over hebben om in de gaten te houden wat er om hen heen gebeurt. Max heeft de snelheid, de durf en de juiste mentaliteit. Max is precies wat de Formule 1 nodig heeft.

Niki Lauda over Verstappen: Ik wist al dat die jongen goed was, maar dit was ongekend. Mark Webber: Fantastisch, dit zie je maar eens in de twintig jaar. Max Verstappen geeft de Formule 1 kleur.

Tenslotte verbaasde Max ook nog zijn eigen vader: Ik moet zeggen dat hij me vandaag verrast heeft. Ik heb hem veel races zien rijden, maar vandaag was het ongelooflijk. Hij heeft zichzelf vandaag een gigantische dienst bewezen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter