Momenteel is de Formule 1 qua aandelen in de Formula One Group [te weten; Formula One Administration, Formula One Management en Formula One Licensing BV] verdeeld over een aantal partijen, waaronder Bernie Ecclestone (5,3%) en investeringsmaatschap CVC Capital (63,4%).

Formula One Group wordt geleid door Bernie Ecclestone, ondanks dat de 81-jarige een minderheidsbelang heeft. De jaarlijkse omzet van Formula One Group bedraagt 1,17 miljard euro en de onderneming telt momenteel 200 werknemers.

De durfkapitalist CVC schijnt te overwegen een deel van zijn belang in een aandelenuitgifte van de hand te doen, dit volgens persbureau Bloomberg.

CVC bezit het belang sinds maart 2006. De investeringsmaatschappij zou zakenbank Goldman Sachs hebben ingehuurd om de beursgang voor te bereiden. De emissie zou Formula One Group waarderen op ruim 10 miljard dollar [7,6 miljard euro]!!!

Als locatie voor deze Initial Public Offering [IPO] zou Singapore in de picture zijn. Bernie Ecclestone blijft, ongeacht wat er gebeurt, overigens zitten waar hij zit.

Maar dat laatste zal de die-hard F1-fan nauwelijks verbazen?