Het team van Red Bull wordt al enkele jaren door de andere teams in de gaten gehouden vanwege de extreem goede prestaties van de auto’s uit Milton Keynes. Vorige dinsdag en woensdag had Red Bull een filmdag ingepland op het circuit van Rockingham, een circuit dat Red Bull al meerdere malen heeft gebruikt wat ervoor zorgde dat men bij Force India het zaakje niet vertrouwde. Die stuurde prompt een waarnemer naar de filmdag. Men heeft het vermoeden dat Red Bull deze filmdag misbruikt om in het geheim onderdelen uit te testen voor 2014. Het is op dit moment niet bekend of de waarnemer van Force India enige inbreuken heeft waargenomen

Tevens komt nu ook uit dat er binnen de paddock verschillende mensen het vermoeden hebben dat Red Bull toch gewoon heeft doorgewerkt tijdens de verplichte sluiting van de fabriek tijdens de zomerpauze, wat de grote sprong voorwaarts zou verklaren in de tweede seizoenshelft.

Helmut Marko reageert zoals gewoonlijk gepikeerd op zulke beschuldigingen: Dat we een sprong voorwaarts hebben gemaakt na de zomer komt gewoon omdat ons brein niet stopte toen de fabriek dicht was.