Ook bij het ‘Pink Panter’-team staat de relatie tussen de coureurs onder druk. Ook hier was er sprake van een voortzetting van ‘Canada’, waar Perez wel heel erg fel verdedigde tegenover Ocon.

In Bakoe was het Ocon die een gaatje zag en er vol in dook. Vervolgens raakten beide heren elkaar meerdere keren. Sergio Perez werd met een gerepareerde auto bij de herstart weer op pad gestuurd maar wist uiteindelijk niet te finishen wegens een kapot stoeltje.

Adjunct-directeur Otmar Szafnauer durft geen kant te kiezen en dat lijkt mij [FR] dé bron van alle ellende. Perez is een arrivé, maar Ocon is een belofte voor de toekomst.

Het team van Dr. Vijay Mallya, die een uitzetting riskeert wegens financiële malversaties, wil graag beide coureurs gemotiveerd houden.

Maar de manier waarop het gebeurt is honderd procent fout.

Zoals gezegd begon de twist tussen beide coureurs in Canada, maar verzuimden Szafnauer, Teammanager Bob Fernley én eigenaar –maar hou lang nog?– Mallya om definitief knopen door te hakken.

Andy Green, de technische chef van Force India, wil de coureurs duidelijk maken dat dit soort gedrag niet te tolereren valt.

Maar is Green daar niet te laat mee? Na Canada liet men het te makkelijk varen, waardoor Bakoe de nare ‘oogst’ werd…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.