Force India, dat komend seizoen samenwerkt met McLaren-Mercedes, zal pas in maart voor het eerst met de nieuwe wagen gaan rijden. Tegen die tijd heeft het Indiase team nog voldoende tijd om de VJM02 zo goed mogelijk aan te passen aan de nieuwe regelgeving.

Doordat de deal met McLaren zo laat beklonken werd, zorgde er voor dat het team later dan verwacht hun nieuwe wagen kan testen: Nadat de overeenkomst gesloten werd, hadden we erg veel te doen. Vanaf het moment dat McLaren ons wou voorzien van motoren en versnellingsbakken waren we enorm gemotiveerd met het tekenen van de wagen. aldus technisch directeur James Key. Algemeen gezien zitten we in een goede positie. Sommige zaken op de wagen passen perfect bij de huidige regels, maar op andere zaken hebben we toch nog wat werk. We moesten het hele ontwerp omgooien. En om daar in november mee te moeten beginnen is een vrij grote uitdaging.

In maart zal de nieuwe Force India dus voor het eerst op het circuit te zien zijn, pas enkele weken voor de seizoenstart in Melbourne. Key beseft dat het team krap in tijd zit: Natuurlijk is ons baandebuut erg dicht bij het nieuwe seizoen, maar als alles volgens plan verloopt, kunnen we nog aan twee officiële testen meedoen voor Melbourne.