Zoals iedereen gisteren wel gemerkt heeft, werd de NGK chicane voorzien van flexibele piloontjes, of kegeltjes, als je wil.  Het feit dat men zijn voorvleugel kan verliezen wanneer men in aanraking komt met deze beweegbare plastieken kegeltjes, heeft kwaad bloed gezet bij enkele piloten.

Michael Schumacher was de man die het voorstel had ingediend, om andere rijders ervan te weerhouden de chicane al te rechtlijnig aan te snijden.  Toch worden de kegeltjes niet echt als intimiderend beschouwd, want nu wordt er een sport van gemaakt ze met het rubber van de banden te raken.  Het blijft natuurlijk wel gevaarlijk wanneer men zich 20 cm te ver waagt, want dan riskeert men de voorvleugel kwijt te raken.

Vele collega’s van Schumacher wilden de kegels weg, en vroegen FIA’s technisch afgevaardigde, Charlie Whiting, iets te doen aan de situatie.  En Whiting repliceerde met een volmondig ‘ja’, en zei onmiddellijk daarna, dat er misschien nog enkele bij worden geplaatst.

Dus met de kwalificaties kon men zien dat er telkens twee kegels stonden om de rijders ervan te weerhouden de chicane aan te snijden.

De beste oplossing voor de toekomst,is waarschijnijk hogere boordstenen, waardoor je er gewoon niet op of om kan rijden, maar de oplossing van Whiting om er telkens twee kegeltjes te plaatsen, is voorlopig de beste manier om de strijd eerlijk te laten verlopen.

Benieuwd welke gevolgen het deze namiddag heeft ?

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter