Giancarlo Fisichella is door zijn toekomstige teambaas bij deze gewaarschuwd: de komende 2 jaar uit zijn carri�re zullen de doorslag geven voor zijn toekomst in de Formule 1.

“Je ziet heel veel rijders met enorm veel talent maar die het nooit ontwikkelen, Jeal Alesi is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van,” zei Briatore in het magazine Autosport.

“Ik denk dat Fisichella nog steeds de kans heeft om het te maken, en ik ben ervan overtuigd dat hij weet dat hij moet presteren. Het is tenslotte z’n laatste kans, niet?

Als hij de trein mist, zal niemand hem nog herinneren binnen 3 jaar, omdat hij niets bereikte, helemaal niets. Hij heeft 2 jaar de tijd om zich in het geheugen van iedereen te racen. “

Giancarlo Fisichella is 31 en reed eerder al voor rekening van Briatore (4 jaar bij Benetton en Renault, red). Op het eind van 2001 trok hij richting Jordan.

Volgend seizoen komt de Italiaan terug naar Renault, waar hij zijn landgenoot Trulli vervangt. Fisichella won 1 race van de 139 Grote Prijzen waaraan hij deelnam.

Briatore voegde er ook nog fijntjes aan toe dat de ideale partner voor Alonso de Australi�r Webber zou zijn, die volgend seizoen naar Williams verhuist. Het hoeft geen verrassing genoemd te worden dat Briatore manager is van zowel Alonso en Webber.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter