Het is alweer een tijdje geleden dat Matt Bisshop van F1 Racing een aantal vragen beantwoordde van lezers. E�n van de vragen spreekt mij nog steeds aan:

“Waarom rijdt Giancarlo Fisichella niet voor ��n van de top drie teams ? Hij heeft iedere teamgenoot verslagen, inclusief Ralf Schumacher in 1997 en Jenson Button in 2000. Verder reed hij coureurs als Wurz en Sato de grond in. Wat is ervoor nodig om de mensen in de pits eens te laten beseffen dat ze deze jongen een goed stoeltje moeten geven ?”

“Ik schat Giancarlo zeer hoog in en ik vind het een tragedie dat hij nooit een topzitje heeft gehad, een stoeltje wat hij rijkelijk waard is. Zoals je zelf al zegt, hij versloeg Ralf bij Jordan in 1997, hij versloeg Alex bij Benetton van 1998 tot 2000 en hij vernielde Jenson bijna bij Benetton in 2001 (sorry, niet in 2000.)

Daarna heeft hij nog eens rijders als Takuma Sato, Ralph Firman en de onfortuinlijke Zsolt Baumgartner er als tweederangscoureurs uit laten zien (misschien beter gezegd: als derderangscoureur, in het geval van Szolt.)

Jean Alesie vertelde me ooit dat hij vond dat Giancarlo de snelste -misschien niet de b�ste, maar de snelste- was van alle rijders, inclusief Michael Schumacher. Jacques Villeneuve zei recent nog over Giancarlo dat “hij de enige rijder is wiens talent ik echt benijd.”

In 2004 rijdt Fisichella voor Ferrari’s B-team (Sauber) en ik hoop dat hij zijn weg zal kunnen afdwingen, zijn weg naar ��n van de top drie teams voor 2005. Maak er maar van: ��n van de top VIER teams, want Toyota zal tegen die tijd ook een belangrijk team zijn geworden. Ik zeg “afdwingen” en daar bedoel ik mee dat hij gewoon door de kwaliteit van zijn rijden zich een recht kan verwerven.

Maar, aan de andere kant, op Bridgestones zal dat wel eens niet al te makkelijk blijken. Echter, hij zou een paar testen krijgen voor Ferrari en dan zal hij ook zijn uiterste doen om een en ander te bewijzen. Ik hoop dat we dat mogen meemaken.

Hoe dan ook, ik vind dat zijn beste kansen bij Williams of Toyota zullen liggen. Ik help hem het hopen. Het zou een ramp zijn als hij dit niet kan bereiken.”

We zullen zien Matt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter