Gisteren kwam Giancarlo Fisichella voor het eerst buiten in een Sauber Petronas bolide, hij maalde er bijna 100 ronden af, 96 om precies te zijn.
De Italiaan was na afloop van de testsessie tevreden met zijn nieuw team.

In de ochtendsessie kende Fisi een paar problemen met de set up van de wagen en zoals bij iedere nieuwe kennismaking moesten ook de stoel en de pedalen aangepast worden voor Fisichella.

Giancarlo Fisichella:

“Er is nog heel wat te leren, maar binnen het team heerst er een goede sfeer doch professioneel.”

Het is onze landgenoot, Jacky Eekelaert die de race ingenieur is van de Italiaan, volgens hem is Fisi een professioneel ingestelde racer.
Voor onze landgenoot is het niet de eerste keer dat hij met Giancarlo samenwerkt, in 1997 hebben beide heren samengewerkt bij het team van Eddie Jordan.

Jacky Eekelaert:

“Hij was niet 100% comfortabel, maar hij is nog steeds ongelooflijk snel op de omloop. Hij maakt weinig fouten, maar het was dan ook de eerste keer dat hij met de wagen reed.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter