Vorig jaar hadden de Canadese media het voor het eerst over een mogelijke film over het leven van Gilles Villeneuve. Nu gaan ze daar verder op in door een vergadering die Jacques Villeneuve volgende week zal bijwonen in Montreal. De zoon van de F1-legende zou er de plannen voor de film officieel voorstellen.

De dood van zijn vader op het circuit van zolder in mei 1982 heeft het leven van Villeneuve sterk be�nvloed. Tijdens de eerste jaren van zijn F1 carri�re weigerde Jacques te praten over zijn vader.

De film zal gemaakt worden door Hollywood, en dat doet menig race-fan naar zijn hart grijpen. De Amerikaanse cinema heeft tot nu toe niet of weinig begrepen van motorsport, en wat mensen er toe drijft om hun leven op het spel te zetten om deel te nemen.

Het feit dat Jacques de film zal aankondigen geeft het project wat geloofwaardigheid, en er wordt gehoopt dat hij een oogje in het zeil zal houden om er voor te zorgen dat het levensverhaal van zijn vader niet door het Hollywoodslijk zal worden gesleurd.

In het verleden waren er ook plannen om films te maken over Enzo Ferrari en Ayrton Senna. Maar het is Silvester Stalone’s “Driven” dat de meest recente Amerikaanse motorsport film is. Laat ons hopen dat de mensen die meewerken aan de film over Gilles Villeneuve er meer van begrijpen dan met Stalone’s meesterwerk het geval was…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *