Het bandenreglement heeft dit seizoen al heel wat stof doen opwaaien. De rijder moet zowel kwalificatie als race met ��n setje banden uitrijden de band mag enkel vervangen worden wanneer die onherstelbaar beschadigd is.

De FIA heeft nu met een onmiddellijke ingang het reglement verduidelijkt en iets gewijzigd. Vanaf de GP van Hongarije (die dit weekend verreden wordt) is het toegestaan om een band met een zogenaamde ‘flat spot’ te wisselen. De regels dat er tijdens het tanken niet van band mag worden gewisseld blijven gelden.

De teams gingen er tot nu toe vanuit dat een bandenwissel kon, zonder daarvoor gestraft te worden, wanneer de stewards van mening waren dat de band een gevaar was om verder te rijden. Wanneer is nu een ‘beschadigde’ band gevaarlijk, dit leidde tot grote verwarring bij de teams.

Na de Europese GP laaide de discussie hoog op. Kimi Raikkonen reed rond met een ‘flat spot’. De vibraties, waren het gevolg van een beschadigde band. Dit zorgde ervoor dat de voorwielophanging in de allerlaatste ronde van de McLaren afbrak.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!