Had ik eerder geschreven in mijn column dat het alleen maar bij praten zou blijven, zo lijken de autosportbond en Strategy Group wakker te zijn geschud en komt met maatregelen die in een korte termijn van start gaan.

Vanaf de Grand Prix van België, dus na de zomerstop, zullen bepaalde punten versneld worden ingevoerd. Die punten zijn besproken door de leden van de Strategy Group in Bigging Hill voorafgaand aan de race op Silverstone.

De FIA maakte het besluit officieel en kwam met de volgende verklaring; Het inperken van de hulpmiddelen en coaching van de rijders is met unanieme steun in de Strategy Group-bijeenkomst bepaald.

En wat betekent dat?

Dan valt te denken aan meer beperkingen voor het radioverkeer tussen rijders en de pitmuur. En coureurs moeten vanaf Spa-Francorchamps weer zelfstandig starten. Dat klinkt raar, maar doorgaans krijgen de heren voortdurend instructies, tips en aanwijzingen over de ideale bandentemperatuur, juiste toerental en de koppeling c.q. differentieel.

De coureurs moeten nu weer zelf nadenken in plaats van instructies volgen. Dikke kans dat er dan veel meer fouten worden gemaakt en er echte verrassingen zullen zijn bij de start!

Eerder verschenen van dezelfde auteur op zijn blog, frankyremtlaaaat.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!