Het Formule 1-team Manor Motorsport is weer een stap dichterbij deelname aan het komende seizoen. De FIA heeft de inschrijving van het herrezen team goedgekeurd.

Dat blijkt uit de herziene startlijst voor 2015 die de FIA vandaag [vrijdag] publiceerde, het team in december ontbrak. De FIA wijst er nog wel op dat de auto’s nog aan de technische reglementen voor 2015 moeten voldoen.

Manor, vorig seizoen nog op een Russische licentie onder de naam Marussia, leek vanwege financiële problemen te verdwijnen uit de Formule 1, maar vorige week werd bekend dat het team een regeling heeft getroffen met de schuldeisers en niet meer onder curatele staat.

De Britten kunnen tevens rekenen op een Ferrari-motor uit 2014 en legde woensdag met Will Stevens de eerste coureur vast. De 23-jarige Brit moet nog wel zijn superlicentie opnieuw aanvragen.

Wie er naast Stevens zal instappen, was op het moment van schrijven nog altijd onduidelijk. Een naam wordt wel vaak genoemd, Jordan King wiens vader verantwoordelijk zou zijn voor de recentste geldstromen rond het team.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!