De autosportbond FIA heeft per ommegaande een verbod in gesteld omtrent de zogeheten ‘party-mode‘.

Aanvankelijk zou de FIA de kwalificatie-mode per 2022 in de vernieuwde regels willen verbieden. Maar kennelijk vond men in het reglement aanknopingspunten om de regels al over twee weken voor de Belgische Grand Prix in te laten gaan.

Om precies te zijn gaat het om artikel 2.7 en 27.1 van het technisch reglement, die erop toezien dat de auto aan de FIA regels moet voldoen en dat er geen hulpmiddelen voor de bestuurder zijn. Kennelijk hebben de juristen van de FIA bedacht dat een ‘party mode’ een ongeoorloofd hulpmiddel kan zijn.

Vanaf Spa moeten de auto’s daarom in de kwalificatie en in de race in een en dezelfde modus blijven staan.

De teams weten nog steeds niet precies wat de wijzigingen in de praktijk zullen betekenen, aangezien ze nog geen details hebben ontvangen. Immers was het altijd al mogelijk om de engine-mapping aan te passen om brandstof te sparen. Als de auto’s in maar één mode/mapping mogen rijden, zal besparen een stuk moeilijker worden.

We moeten dus nog afwachten of het hoe of wat…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!