Jean Todt [rechts op de bovenstaande foto, met Ecclestone] is de mening toegedaan dat de ingeslagen weg de juiste is voor de Formule 1. Zo zou de sport op langere termijn ook kunnen overleven volgens de Fransman.

Na twee races met de nieuwe motoren, zijn de meningen nog steeds verdeeld. Sommigen vinden het geluid van de nieuwe turbo-generatoren. Shit. zoals de Red Bull coureur Sebastian Vettel zich nogal bot uitsprak, anderen vinden het veel rustiger motorgeluid best prettig.

Echter treft de kritiek niet alleen de motoren. Men heeft ook zijn bedenkingen bij de fuel flow-meter en ook de nieuwe penalty’s, die reeds Daniel Ricciardo in twee achtereenvolgende GP’s bijzonder hard hebben getroffen.

FIA-president Jean Todt verdedigde de veranderingen en vindt dat het tijd werd dat de Formule 1 mee gaat met de tijd. De hele wereld is aan het veranderen, waarom zou Formule 1 niet mee veranderen? Kijk hoe Singapore eruitzag 30 jaar geleden. Het was een woestijn. En vandaag? Een bruisende metropool., aldus Todt tegenover Welt am Sonntag.

De Formule 1 moet wakker te worden: milieuvervuiling, financiële crisis, afnemende [financiële] middelen, dit zijn problemen die niet kunnen worden ontkend. Als Formule 1 het toppunt van de autosport wil blijven, moeten ze veranderen. Dit seizoen is de eerste stap op een lange weg daar de nieuwe top.

Maar wat vinden jullie van de uitspraken van Todt? Heeft hij gelijk of gaat de sport juist de verkeerde kant op? Doe mee aan de discussie op het forum en wordt gratis lid bij de leukste Nederlandstalig Formule 1-forum van Nederland en België!

Eerder gepubliceerd in frankyremtlaaaat.wordpress.com