De FIA lanceert een nieuw kampioenschap voor volledig elektrische formulewagens, de Formula E. De nieuwe klasse wordt financieel gesteund door een groep van investeerders, onder aanvoering van Alejandro Agag, die bekender is als eigenaar/oprichter van de Barwa Addax GP2 team. In 2013 worden er demonstraties gepland, de eerste echte elektrische races gaan van start in 2014.

De races worden gehouden in de centra van de belangrijkste steden ter wereld. Tien teams gaan aan het kampioenschap deelnemen met ieder twee auto’s.

President van de FIA Jean Todt heeft er alle vertrouwen in dat deze nieuwe elektrische raceklasse een groot succes wordt. Het wordt een spectaculair kampioenschap, verwacht de voormalig teambaas van Ferrari. Deze klasse biedt ons ook een nieuwe mogelijkheid om het gebruik van schone energie en duurzaamheid te promoten. Hiermee laat de FIA heel duidelijk zien naar de toekomst te kijken.

Typisch Todt, die ook wil dat de F1-auto’s vanaf 2014 puur op hun elektromotor door de pitsstraat rijden. Teams die deelnemen aan de Formule E mogen eigen auto’s bouwen, zolang deze door de FIA worden goedgekeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.