De FIA gaat de oorlog verklaren tegen de flexibele vleugel. Het zal daarvoor strengere controlemethodes gebruiken. In een gesprek met Autosport zegt Jo Bauer dat de regels opnieuw in een grijze zone terecht zijn gekomen.

Een flexibele vleugel buigt door op lange rechte stukken waardoor er minder downforce gecre�erd wordt en er dus sneller wordt gegaan. Maar als de vleugel teveel doorbuigt kan dat gevaarlijk zijn. Tot nu toe werd de techniek bijna uitsluitend toegepast bij de achtervleugel. Nu lijkt het probleem zich te verplaatsen naar de voorvleugel

“We zullen de laatste nieuwe ontwikkelingen goed in het oog houden. We denken ook aan een nieuwe test die vrij snel zal worden ingevoerd.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter