Fernando Alonso test de kerb stones in Bakoe tijdens de vrijdagtraining

De FIA heeft opdracht gegeven om, voordat de zaterdagse activiteiten plaats vinden op het nieuwe circuit van Bakoe, aanpassingen te verrichten die de veiligheid ten goede moeten komen.

De FIA heeft aanpassingen verricht aan het circuit van Bakoe, waar vanmiddag om 12:00 uur de laatste vrije training wordt verreden waarna om drie uur de Formule 1-kwalificatie wordt gehouden. De kerb stones in bocht 6 en 12 zijn aan één kant verwijderd en de ingang van de pitsstraat is verlengd door middel van het doortrekken van de markeringslijn op de baan.

Gisteren, tijdens de kwalificatiesessie voor de GP2 races van vandaag en morgen legde Charlie Whiting de sessie stil om een baaninspectie te doen met de stewards. Daarbij kwam aan het licht, dat er nogal wat kerbs los zaten of in ieder geval niet goed vastgebout waren.

In de tweede vrije training, die daarna om 15:00 gistermiddag werd verreden was toch weer zichtbaar, dat er hier en daar kerbs niet goed vast waren gezet. Daarom worden nu in bocht 6 en 12 een aantal van die rood-witte randen verwijderd en voor vandaag en morgen aangegeven met geschilderde markeringen.

De ingang van de pits wordt verlengd om de rijders eerder naar links te dwingen. Esteban Gutierrez zegt daarover: Het is om het beter zichtbaar te maken bij inkomen pitstraat, dat wordt beter zo. Ook de exit van de pitstraat kan beter, die is nauw en er is genoeg ruimte om daar verbetering in aan te brengen volgens mij. En dan zijn er nog wat wegmarkeringen die los zitten en ook niet strikt noodzakelijk zijn voor de veiligheid dus daar worden nu ook aanpassingen aan gedaan.

Straks om 12:00 uur kunnen we in een live blog op deze site lezen hoe die veranderingen allemaal uitpakken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!