Sauber zal als dertiende team worden toegevoegd aan de startgrid van 2010. Dat heeft de FIA deze namiddag bevestigd. Het team vult zo het gat op na het vertrek van Toyota uit de Formule 1.

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft het team van Peter Sauber duidelijkheid over de toekomst: Het mag in 2010 als dertiende team deelnemen aan het Formule 1- wereldkampioenschap.

Van 1993 tot 2005 deed Sauber als zelfstandig team mee in de Formule 1. In 2001 behaalde het Zwitserse team een vierde plaats in het WK voor constructeurs, de beste prestatie tot nu toe.

Peter Sauber verkocht zijn team vier jaar geleden aan BMW. Vorige week kocht de 66-jarige Zwitser de Formule 1-renstal weer terug van BMW.

De FIA bevestigde de deelname van Sauber in een persbericht: De inschrijving van Sauber voor het wereldkampioenschap Formule 1 2010 is goedgekeurd door de FIA. Na het ondertekenen van het Concorde verdrag zal het team de dertiende plaats op de startgrid krijgen, in plaats van het vertrekkende Toyota. De FIA heeft met de afgelopen weken nauw samengewerkt met de houder van de commerciële rechten en is blij met de uitkomst die voor de sport het beste is.

De FIA verklaarde ook nog vlug met een nieuwe deelnemerslijst van 2010 te komen. Eerder deze week werd al een lijst gepubliceerd, maar daarop ontbrak het dertiende team nog.