De FIA heeft vandaag in China de verhoudingen met de teams behoorlijk op scherp gezet. In een kort, maar veelbetekend persbericht heeft de Internationale autosportbond bekend gemaakt dat de teams vanaf 2010 met een standaardmotor zullen moeten gaan rijden in de Formule 1. fabrikanten die interesse hebben om te fungeren als motorleverancier, kunnen zich melden.

Eerder deze week ging het alleen maar om plannen, maar nu het bericht ook officieel is zal het voorstel op grote weerstand stuiten bij de teams. Verscheidene teams dreigden ermee de sport te verlaten, als men bij de FIA wil doorgaan met het invoeren van een standaardmotor.

Het is al langer geweten dat FIA- voorzitter Mosley tot het uiterste gaat om de kosten in de Formule 1 naar beneden te halen. Volgens de laatste berichten zou vanaf volgend seizoen een motor drie races moeten meegaan en zal het aantal testkilometers verder worden beperkt. Met het plan om in het wereldkampioenschap 2010, 2011 en 2012 ieder team van een standarardmotor en versnellingsbak te voorzien maakt de FIA zich steeds minder populair.

Leave a Reply

Your email address will not be published.