Wereldkampioen Ferrari trekt niet weg uit de Formule 1, ten voordele van het GPWC kampioenschap. De Internationale Automobielfederatie FIA maakte vandaag bekend dat Ferrari zich gebonden heeft aan het Concorde Akkoord, en dit tot 2012.

Dit verrassende nieuws betekend inderdaad dat Ferrari bakzeil haalt, en de Europese constructeurs, die vanaf 2008 een alternatieve serie wilden opzetten, het zonder de steun van de gigant moeten doen.

Het bulletin van de FIA luidde:

“Volgend op de gesprekken over de ontwikkeling van de Formule 1 hebben de FIA, de FOM (Formula One Management, red.) en Ferrari het Concorde Akkoord ondertekend tot 2012. “

Max Mosley, president van de FIA:

“We zijn tevreden dat we deze overeenkomst bereikt hebben. Het is de sluitsteen tot de ontwikkeling van de Formule 1, toch ons belangrijkste uithangbord.  “

Ook Bernie Ecclestone liet weten dat hij blij was dat de toekomst van de Formule 1 verzekerd was.

Door het akkoord tussen Ferrari en de FIA zal het idee om in 2008, als het huidige Concorde akkoord afloopt, een nieuwe raceklasse op te starten, op z’n minst een flinke deuk krijgen.

De GPWC is opgezet om de verdeling van onder meer de prijzengelden en televisieinkomsten anders te verdelen. De algemene kritiek was (is) dat een te groot deel naar het FOM gaat, en naar de persoonlijke spaarrekening van Bernie Ecclestone.

De plannen van de GPWC hebben door het vertrek van Ferrari op z’n minst een flinke deuk gekregen. Benieuwd wat het antwoord van de overige constructeurs zal zijn op dit verrassend feit…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter