Volgens Fernando Alonso zal Ferrari ‘flat-out’ gaan qua ontwikkeling van de auto voor 2013. Vanwege haar enorme omvang kent Ferrari de luxe van het kunnen splitsen van haar ontwerpteams, maar de Spaanse tweevoudig wereldkampioen denkt niet dat 2014 vooralsnog tot de prioriteiten behoort.

Sebastian Vettel had in juli een achterstand van 45 punten en won hij het kampioenschap. Dus we moeten vechten voor het WK met al onze mogelijkheden., zo gaat Alonso van start.

Natuurlijk komt er een punt, waarin de aandacht naar de auto voor 2014 veranderd. Dat is ook nodig, want volgend jaar zal er veel veranderen. Pas als we op de helft van het seizoen zijn en een achterstand van 50 of 60 punten hebben, zullen we 2013 laten voor wat het is.

Daar komt nog bij dat we niets kunnen testen op de huidige auto wat nuttig zou zijn voor 2014! Het is bijvoorbeeld onmogelijk om op vrijdag [van een raceweekeinde, FR] met een turbo-auto en/of onderdelen daarvan te rijden, dus we moeten dan wel blijven werken aan de 2013 seizoen., aldus Alonso die hoopt dit jaar een treetje hoger te eindigen in het wereldkampioenschap.