Ondanks een rampzalig verlopen Grand Prix van Singapore maakt Ferrari nog steeds kans op beide wereldtitels. Ferrari wil in de resterende drie races van het seizoen alleen nog dubbelzeges om alsnog beide kampioenschappen binnen te halen.

Het rode team bleef gisteren met lege handen achter: Massa vertrok van pole-position, maar finishte na een desastreus verlopen pitstop als dertiende. Raikkonen was op weg naar een puntenfinish, maar vier ronden voor het einde crashtte hij. Ferrari verliest de leiding in het constructeurskampioenschap en in het rijderskampioenschap kijkt Massa al tegen een achterstand van zeven punten aan ten opzichte van leider Hamilton.

Er zijn nog drie races te gaan en we benaderen ze allemaal op dezelfde manier. zegt teambaas Stefano Domenicali. We hebben de potentie om dit te doen en dus is dat ons doel. Het zal zeker niet gemakkelijk worden, maar we mogen niet vergeten dat we de afgelopen seizoenen wel vaker in moeilijke omstandigheden hebben gezeten. Soms konden we winnen, soms verloren we, maar de motivatie was nooit weg.

Domenicali blikt al even vooruit op de Grand Prix van Japan: Het team is erg sterk, maar helaas kennen we ook momenten zoals gisteren. Maar twee uur na de race waren we alweer gemotiveerd voor de Grand Prix van Japan.