Het is bijna zo goed als zeker dat Ferrari akkoord zal gaan met het voorstel dat uit de bus kwam tijdens de vergadering tussen de negen overige teams en Bernie Ecclestone. Zo blijft de toekomst voor de Franse en Britse GP verzekerd. Een niet vrijgegeven bron binnen Ferrari vertelde Autosport dat het Italiaanse team zeer binnenkort officieel zal bevestigen dat ze akkoord gaan met de voorwaarden voor het houden van 19 races. Ook de FIA zal de plannen die dinsdag tijdens de meeting uit de bus kwamen hoogst waarschijnlijk niet dwarsbomen.

Ferrari wilt ook duidelijk maken dat het niet hun bedoeling was een stokje te steken voor de voorstellen van de andere teams, maar dat ze grondige redenen hadden om het niet mee te zijn met hen.

“Zoals we reeds in Sao Paulo zeiden, is het niet logisch om het lot van Silverstone en Magny-Cours te linken aan kostenbesparingen,” vertelde een woordvoerder van Ferrari aan Pitpass“We hebben niet gezegd dat we tegen een seizoen van 19 races zijn. Betreffende kostenbesparingen, denken we dat het probleem meer algemeen aangepakt moet worden en niet enkel het beperken van een enkel aspect van de kosten moet omvatten. Men mag ook niet vergeten dat de financi�n van een team bestaan uit uitgaven en inkomsten. Dat laatste is gewoonweg zelfs niet aan bod gekomen in de laatste vergaderingen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter