Voor de allereerste keer zijn de nieuwe banden die Pirelli zal maken voor de Formule 1 vanaf het seizoen 2017 in actie gekomen op de baan. Ferrari mocht gisteren als eerste van het nieuwe rubber proeven op haar testcircuit te Fiorano.

Vettel testte het nieuwe rubber met een aangepaste SF15-T uit 2015 die dankzij een gemodificeerde achterkant ook meteen de nieuwe downforceniveau’s van volgend seizoen simuleert. De breedte van de voorbanden zal toenemen van tweehonderdvijfenveertig naar driehonderdvijf millimeter terwijl het raakoppervlak van de achterbanden met maar liefst vijfentwintig procent stijgt van driehonderdvijfentwintig naar vierhonderdvijf millimeter. Pirelli heeft ook laten weten, dat de banden volgend jaar niet meer zullen degraderen zoals de huidige compounds.

Vandaag zal Haas’ coureur Esteban Gutiérrez het stuur overnemen en een programma rijden op full wets en intermediate banden. Het harde werk van Pirelli zit er nog niet op. Op woensdag en donderdag zal het op Mugello met Red Bull en Sébastien Buemi in actie komen op het circuit van Mugello.

Bekijk ook hier een filmpje van Vettel in actie op Fiorano


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!