Ferrari heeft vrijdag drie talenten uit het Europese en Italiaanse Formule 3 kampioenschap laten testen. Dit gebeurde met een Ferrari F60 uit 2009 op het Vallelunga circuit in Italië. De talenten kregen de test als prijs voor het finishen in de top van het kampioenschap.

Al sinds 2008 laat Ferrari de top drie uit verschillende Formule 3 kampioenschappen testen met een auto die al een aantal jaren oud is. De brigade van dit jaar bestond uit Daniel Juncadella (winnaar Europees F3), Riccardo Agostini (winnaar Italiaans F3) en Eddie Cheever Jr. (runner up Italiaans F3). Juncadella was de eerste man op de baan en voltooide zoals gepland vijf runs met de bejaarde Ferrari. In de middag was het dan de beurt aan Cheever Jr., de zoon van voormalig IRL coureur Eddie Cheever, en Agostini.

Tijden van de test werden niet bekend gemaakt. Wel had het hoofd van de Ferrari Drivers Academy, Luca Badisserri nog een woordje over: Het was een interessante dag die de waarde van dit initiatief toont. Ik hoop dat dit programma nog vele jaren door gaat en dat we vele jonge coureurs kunnen helpen met hun ontwikkeling.