Kimi Räikkönen van Scudería Ferrari maakt zich klaar voor de race

Wederom een teleurstellend jaar voor Ferrari. De Italianen spraken aan het begin van het seizoen de verwachting uit de achterstand naar Mercedes te hebben gedicht. We hebben de president niet nodig om ons te vertellen dat we moeten winnen in Australië, dat weten we zelf ook. We willen het heel graag en beseffen dat het gaat naar Mercedes groot was, al hebben we het inmiddels wat gedicht, zo waren de woorden van Sebastian Vettel, enkele weken voor het begin van dit seizoen.

Inmiddels kan geconcludeerd worden dat de achterstand op Mercedes allesbehalve gedicht is, hij is wellicht zelfs groter geworden. Dit jaar wist Ferrari namelijk niet één keer als winnaar over de streep te komen. Ferrari werd zelfs op een hoop gereden door Red Bull en eindigde als derde in het kampioenschap.

Ferrari, toch één van de meest roemruchte teams binnen de Formule 1, is nu al voor het achtste jaar op rij geen constructeurkampioen geworden. En dat moet pijn doen. De ambities zijn namelijk torenhoog bij de Italianen.

2008 was het laatste jaar dat Ferrari de constructeurstitel wist binnen te slepen, toen met Felipe Massa en Kimi Räikkönen als coureurs. Sindsdien wisten Fernando Alonso en Sebastian Vettel ook geen potten meer te breken.

Kimi Räikkönen eindigde dit jaar als zesde in de rangschikking, met slechts drie podiumplaatsen. In Spanje eindigde hij als tweede (achter Verstappen) in Oostenrijk en Rusland als derde. Vettel deed het iets beter. Hij eindigde zeven keer op het podium, waarvan drie keer tweede en viermaal derde.

Het zijn matige resultaten voor een team als Ferrari, wat uitspreekt altijd voor het kampioenschap te gaan, maar dit lang niet altijd waar kan maken.

We zijn benieuwd wat het nieuwe seizoen, met de nieuwe regels, Ferrari gaat brengen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.