Fernando Alonso topte de tijden tijdens de tweede vrije training in Montreal. Maar de Spaanse tweevoudig wereldkampioen weigert daar ook maar enige conclusie aan te verbinden.

Het was zeker één van onze beste vrijdagen, meent Alonso. Het gebeurt niet vaak dat onze beide auto’s steeds in de top 5 te zien zijn. Maar in Monaco waren we op donderdag en zaterdagmorgen ook het snelst en toch werden we in de kwalificatie door RedBull op negen tienden gereden. Dan rijden zij pas voluit.

Als altijd kunnen we dus weinig conclusies verbinden aan de tijden van vrijdag. Niet alleen weet je nooit wat de concurrentie aan het doen is, de training werd ook nog eens onderbroken door diverse ongelukken. Bovendien wordt er voor zondag regen voorspeld. En als dat zo is, hebben we helemaal niets aan de verzamelde data.

Wel kreeg de Spanjaard een lekker gevoel van de zachte banden. Het lijkt er op dat de softs andermaal goed bij ons passen.

Ferrari-collega Felipe Massa besloot de vrijdag als derde, bijna een halve seconde achter zijn teamgenoot. De auto lijkt competitief en de balans is niet slecht voor de eerste dag. Het was dan ook misschien wel onze beste vrijdag dit seizoen, klonk de Braziliaan na afloop tevreden.Maar goed, het is pas de eerste dag en dus is het moeilijk in te schatten waar we staan.

De banden werken goed en de slijtage valt erg mee. Ik verwacht dan ook niet overdreven veel pitstops tijdens de race. Al is de verwachting dat het zondag gaat regenen en moeten we dus rekening houden met een natte wedstrijd.