Ferrari-teambaas Stefano Domenicali meldde dat het Italiaanse team er naar streeft, om in 2011 beiden kampioenschappen binnen te halen. Het team uit Maranello wist geen titels te winnen in 2010, ondanks dat Fernando Alonso de laatste race aanving als de grote favoriet.

Voor 2011 zijn onze doelen zeer duidelijk, namelijk dat we zijn gericht om zowel de constructeurstitel als het kampioenschap voor rijders te winnen, zo vertelde Domenicali aan verslaggevers tijdens het traditionele wintersportevement van Ferrari in de Dolomieten.

Als je niet perfect presteert binnen een dergelijke concurrerende omgeving met zulke sterke tegenstanders, waarvan er nu meer zijn dan enkele jaren geleden, dan wordt het moeilijk om te winnen. Dus het doel is dat we beter doen dan vorig jaar met een auto die concurrerend is vanaf het begin en betrouwbaar, gezien de problemen vorig jaar, maar waar mogelijk verbeterd. En we moeten ons verbeteren qua interpretatie van de gebeurtenissen die plaatsvinden tijdens de races, opdat we ook uit dit oogpunt geen fouten meer maken, aldus de Italiaan die toegaf dat hij erover dacht om af te treden na het debacle Abu Dhabi.

Domenicali bezwoer de aanwezigen dat zijn motivatie voor het komende seizoen, net zo hoog is als altijd:
Ik voel me goed. Voor zover mijn motivatie betreft, kan ik u garanderen dat het gehele team ‘positief-minded’ is. We benaderen het nieuwe seizoen met de juiste enthousiasme en ik denk dat het van fundamenteel belang is, vanuit een psychologisch oogpunt, om sterk en krachtig van start te gaan door de laatste race in Abu Dhabi achter ons te laten