Ferrari heeft verklaard dat zij verwachten dat Massa in dienst zal rijden voor Alonso. Met nog maar 4 races te gaan, is Alonso de hoop van Ferrari om het WK van 2010 te winnen. De Spanjaard doet dat de laatste tijd met verve, met twee achtereenvolgende zeges in Monza en Singapore. Al met al zijn dat drie overwinningen in de afgelopen vijf races. De rol die men bij Ferrari voor Massa in gedachten heeft, is die van “puntensnoeper”. Massa moet dus belangrijke punten afpakken van de concurrentie.

Of dat lukt is nog maar de vraag. Massa zal dan in de buurt van Alonso moeten rijden, dus zal Ferrari beide auto’s vooraan moeten zien te krijgen. Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft daar vertrouwen in:Ik verwacht een Felipe met veel volharding voor de laatste vier Grands Prix. Ik wil een sterke Massa die punten weg haalt bij de concurrenten.

In Singapore had Felipe pech, maar hij is goed genoeg om races te winnen. Zij die rijden voor Ferrari, rijden voor het rode team. Diegenen die voor zichzelf racen, horen niet thuis bij ons!, zo sprak Montezemolo tegen een verslaggever van Gazzetta dello Sport.

Op de vraag of dit nu wel een teamorder was, gezien de strubbelingen rond de GP van Duitsland, antwoordde Montezemolo: De keuze om op Alonso te focussen is de juiste gebleken. Hij is extreem sterk en heeft een nauwe band met het team. Ten tweede is het team altijd blijven geloven in de titel. We hebben veerkracht getoond en nu winnen we races ongeacht de druk van de concurrentie [Red Bull].

Ferrari heeft zich altijd gemengd in gevechten om het WK. De afgelopen tien jaar hebben we acht maal het constructeurskampioenschap gewonnen en het is belangrijk voor mij om dit jaar zo hoog mogelijk te eindigen. We staan nu tweede en we blijven vechten!, zo besloot Luca di Montezemolo