Red Bull-kopstuk Helmut Marko voelt zich, nu zijn team zo’n beetje alles wint wat er te winnen valt, nogal bekeken. Zo erg zelfs dat de Oostenrijker na afloop van de Spaanse Grand Prix de concurrenten van Ferrari beschuldigd heeft van spionage.

Wij zijn erachter gekomen dat Ferrari spioneert, claimt Marko. We riepen Mark Webber relatief laat naar binnen voor een pitstop. Maar toch konden zij in dezelfde ronde Alonso nog op tijd naar binnen krijgen. Dat kan alleen maar als ze wisten wat wij gingen doen.

Helmut Marko denkt zeker te weten dat de Italianen hen kopieren omdat RedBull schijnbaar valse instructies zou hebben gegeven en Ferrari daar op zou hebben gereageerd.

Ferrari zegt niet anders te kunnen doen dan te lachen om de beschuldigingen. Daar moeten wij inderdaad om lachen, zegt woordvoerder Luca Colajanni. Iedereen weet toch dat alle teams op elkaar letten.

Overigens zijn niet alle kopstukken van RedBull het met Marko eens. Teambaas Christian Horner meent dat Ferrari de strategie van RedBull inderdaad kopieerde, maar niet op een illegale manier.

Ferrari wist dat ze Alonso alleen voor Mark konden houden als ze tegelijkertijd zouden stoppen, aldus Horner. Ze zagen aan onze handelingen dat wij Mark zouden binnenhalen en reageerden daar op. Dat is niet verboden.