Van onze collega’s van het Britse AUTOSPORT kregen wij het bericht, dat het team van Ferrari op Interlagos het kampioenschap niet in de wacht denkt te slepen. De Italiaanse renstal is eerder voorzichtig en wil onnodig puntverlies koste wat het kost voorkomen. Het een en ander heeft natuurlijk met de motoren te maken, aangezien hun rijder die er het beste voor staat al vier GP’s met 1 motor heeft gereden.

Teambaas Stefano Domenicali:Wat de F10 betreft hebben we enkele kleine updates, maar niets ingrijpend. De betrouwbaarheid zal het verschil maken. Het draait nu om races uitrijden, geen punten verspelen en onze hoofd erbij houden. Ik denk echter wel dat we met de F10 competitief voor de dag komen in Brazilië. Red Bull Racing zal opnieuw sterk zijn, McLaren introduceert meer updates om het gat te dichten en wij doen mee voor de belangrijkste punten

Duidelijk is echter dat Ferrari vooral de komende GP wilt overleven. Dit omdat artikel 28.4e het laatste (?) strohalm lijkt te zijn, om nog een grote rol van betekenis te spelen in het WK. Wat behelst dat artikel? 28.4e: If an engine is changed in accordance with Article 34.1 the engine which was replaced may not be used during any future qualifying session or race with the exception of the last Event of the Championship.

Dus daardoor mag Ferrari de motor uit Bahrein gebruiken in Abu Dhabi. Die motor werd voortijdig vervangen wegens oververhitting en is redelijk ‘vers’.

Domenicali verwacht ook een sterke Massa op Interlagos. De statistieken spreken in zijn voordeel, want de Braziliaan ging de laatste drie jaar als een bliksemschicht over zijn thuisbaan; Brazilië is Felipe’s thuisrace en zoals ik hem ken, zal dat een extra stukje motivatie zijn voor Felipe. Hij zal zijn fans willen laten zien wat hij kan. Hij zal zeer snel zijn, wat precies wat wij op dit ogenblik nodig hebben is om onze doelstellingen te bereiken.