Als de FIA doorgaat met de plannen om vanaf 2010 een standardmotor te introduceren, dan zal Ferrari het tweede team zijn dat er publiekelijk mee dreigt om de sport te verlaten. Eerder liet Toyota dat al weten, toen liet Toyota-president John Howett weten dat er nog teams zouden volgen als de FIA doorgaat met zijn plannen.

Ferrari is het enige Formule 1- team dat sinds de start van de Formule 1 in 1950 meedoet aan het wereldkampioenschap. In een verklaring liet het team uit Maranello weten niet te geloven in de plannen van een standaardmotor.

Ferrari staat volledig achter het besparen van de kosten, zeker gezien de economische crisis, maar de Raad van bestuur overweegt serieus om uit de sport te stappen wanneer de standaardmotor geïntroduceerd wordt. Het stopzetten van het ontwikkelen van een motor hoort bij de sport waaraan Ferrari al sinds 1950 actief is.

Vorige week lieten de FIA en de constructeursbond FOTA via een gezamenlijke verklaring weten dat er historische stappen waren gezet op weg naar een mooie toekomst van de sport. De vraag is nu: Hebben die woorden nog waarde?