Ferrari, doen of niet?
Ferrari wordt vaak in één adem genoemd wanneer er over de Formule 1 wordt gepraat. Ferrari straalt klasse uit en is een auto die bijna iedereen graag zou willen bezitten. Wat moet het heerlijk voelen wanneer je met iemand deelt dat jij in een Ferrari rijdt. Het is tenslotte een privilege wat voor weinig mensen is weggelegd.

Vooroordelen over Ferrari bezitters
Als Ferrari- rijder heb je overvloed: een overvloed aan geld en PK’s. De bekende vooroordelen zijn daarom dat de bestuurders van een Ferrari zich echt als een Formule 1 coureur voelen. Kennissen denken dat jij altijd overal te vroeg aanwezig bent en je stapels snelheidsboetes op je keukentafel hebt liggen. De typisch Nederlandse uitdrukking “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, helpt natuurlijk ook niet wanneer je op een feestje praat over jouw prachtige bolide.

Ferrari of toch Toyata Yaris
Ondanks dat het hebben een Ferrari misschien een lang gekoesterde jongensdroom is, heb je helaas niet de bankrekening van Bill Gates. Je brengt dus een bezoek aan de bank. Wat blijkt: een lening afsluiting blijkt minder gemakkelijk voor dit scheurijzer dan voor een auto met een lage prijs. Sluit je een lening af voor Toyota Yaris van een paar jaar oud? Dan geeft de bank je eerder een lening, dan wanneer je een twaalfjarige Ferrari aanschaft. Terwijl op de lange termijn de Ferrari minder waarde verliest.
 
Verzekering & schade
Het loont om je te verdiepen in de verzekeringsmogelijkheden voor je jouw nieuwe auto aanschaft. Niet elke verzekeraar wil zaken met je doen. Het is vooral lastig als je een jonge bestuurder bent, want het gaspedaal van een Ferrari druk je het liefst tot de bodem in. Dat is een risico voor de verzekeraar. Schaf je een auto van € 70.000 aan? Dan moet je meestal zelf een voertuigvolgsysteem hebben dat ook verbinding kan maken met de alarmcentrale. Voor zo’n € 30.000 koop je een occasion, zo’n Ferrari hoeft niet aan de extra eisen te voldoen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter