Jean Todt heeft eindelijk een reden gegeven waarom Ferrari overgestapt is naar de kant van de FIA. De verleiding van de 80 miljoen Euro was moeilijk te weerstaan voor het team dat bijna gebukt gaat onder de groeiende kosten.

“We zijn een klein bedrijf, en we moeten de kosten van de Formule1 aankunnen. We hebben vaak gesproken over het verlaten van de sport omdat ze te duur werd. De trend van de stijgende kostprijs met dezelfde inkomsten plaatste die vraag op de agenda. Aan het eind van de dag moeten we doen wat goed is voor Ferrari.”

Maar wat dan met teams als Minardi en Jordan die elk jaar weer moeten vechten om mee te doen, en daar elk jaar weer in slagen. Als zij onderhandelen met Ecclestone over het ondertekenen van het nieuwe concorde akkoord zouden zij ook geld krijgen van de Brit.

“Vroeger of later zullen de realiteit en de logica het halen. Ik begrijp dat het voor sommigen momenteel niet duidelijk is, maar dat komt nog. We moesten met elkaar overeenkomen voor de veiligheid. We konden niet blindelings een nieuwe richting inslaan, en het was aan ons om een toekomst voor Ferrari binnen de F1 te verzekeren.”

Ecclestone heeft al laten weten dat er gelijkaardige voorstellen onderweg zijn naar de andere teams om ze te overhalen toch in de F1 te blijven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter