In Maranello ligt er tegenwoordig een dik pak sneeuw, dus ging de presentatie van de 2012-auto niet door.

Om toch nog wat te kunnen melden, hebben Fernando Alonso en Felipe Massa allebei een speciale Jeep Grand Cherokee SRT8 “Ferrari Edition” gekregen. Alonso en Massa zullen vanmiddag [online] het doek van de nieuwe F1 bolide van Scuderia Ferrari aftrekken, maar gisteren kregen ze in Maranello allebei een Rosso Corsa gespoten Grand Cherokee SRT8.

Dit zijn overigens de eerste twee SRT8′s in Europa, want de ‘gewone’ consument zal pas in de zomer een exemplaar kunnen aanschaffen. De auto beleeft volgende maand op de Autosalon van Geneve zijn Europese debuut.

Zoals je kan zien zijn de exemplaren van Fernando en Felipe wel geheel in Ferrari stijl uitgevoerd en vallen ze dus nog meer op.

Onder de motorkap ligt nog steeds een compleet nieuwe en overheerlijke 6.4-liter HEMI V8 die 470 pk/630 Nm levert. In 4,8 seconden knal je naar de 100 km/u en de topsnelheid ligt op 257 km/u. Over het CO2-gehalte wil ik het niet eens hebben, anders koop je maar een Prius!

Verder is de auto samengesteld uit een matzwarte grille met rode afwerkingsdetails, striping van bumper tot bumper, koolstofvezel buitenspiegelkappen en een sticker van de Italiaanse vlag op de achterspoiler. Ook het met leder beklede interieur kleurt Ferrari-rood.

En voor de mensen die zich afvragen; “Waarom een Jeep?!?”. Dat is gedaan om de relatie tussen FIAT en Chrysler/JEEP te benadrukken.