De Spanjaard Fernando Alonso kijkt redelijk tevreden terug naar de vrije trainingen op vrijdag. Met een tiende plaats tijdens de eerste vrije training en een elfde plaats tijdens de tweede vrije training, staat de voormalig-wereldkampioen in de middenmoot.

Het was een goede vrijdag: begint Alonso. We waren instaat om een aantal interessante dingen uit te proberen, inclusief alle drie verschillende type banden, wat zeker een erg belangrijk element gaat worden dit weekend.

Ik denk dat als we vandaag rond positie elf kwalificeren het meest realistisch is en de beste positie, omdat je dan zelf je type band mag kiezen waarmee je start. Ik geloof dat starten op de ultra softs niet het meest idealen is.

Alles werkte prima vandaag, inclusief de nieuwe turbo van Honda. Maar we hadden niet veel grip en we moeten onze tractie als we uit de bochten komen verbeteren.

We hebben nu alle data van beide auto’s verzameld en we moeten de juiste richting voor vandaag vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!