Voormalig wereldkampioen Fernando Alonso is positief gestemd over zijn nieuwe bolide, Renault’s R29. Hij wijst voorspellingen van de hand die suggereerden dat de Spanjaard het komende seizoen achteraan het veld zal rijden. De 27-jarige Alonso kroop donderdag opnieuw achter het stuur van zijn nieuwe Renault op het circuit van Jerez, maar was andermaal de langzaamste op de baan. Maar Alonso was positief in zijn reactie na afloop van de test toen zijn mening werd gevraagd door een reporter van het Spaanse Dario AS: “Het is nu nog onmogelijk om in te schatten wie er in Australie snel is en wie niet”.

Afgelopen donderdag waren McLaren en Red Bull het snelst in Spanje en Alonso was de langzaamste, vier tienden achter Kazuki Nakajima’s FW31 Williams. “Natuurlijk zou het beter zijn om vooraan te staan in plaats van achteraan, maar we moeten eind maart snel zijn. Nu hoeft dat nog niet. De auto’s van nu zijn niet de auto’s die in Melbourne gaan starten”, aldus Alonso. Volgens de Spanjaard was de set-up van de auto al veel beter dan bij de vorige tests in Portugal, toen Alonso intern flinke kritiek op de R29 zou hebben geuit.

“We hebben nog een hoop werk te doen. Dat is duidelijk. Maar ik ben blij dat ik veel ronden heb kunnen rijden vandaag, want daardoor hebben we ook veel data waar we wat mee kunnen. We ondervinden wel wat problemen hier en daar maar dat is normaal met nieuwe auto’s”. De wagen was in Jerez nog steeds hetzelfde als bij de presentatie in Portugal. Pas bij de volgende tests zullen er wijzigingen worden doorgevoerd.

By peter