Red Bull Racing-teambaas Christian Horner sluit uit dat Fernando Alonso een reële optie is als vervanger van de vertrekkende Daniel Ricciardo.

In een podcast van Beyond The Grid herhaalde de Brit dat Pierre Gasly en Carlos Sainz op het lijstje staan om Daniel Ricciardo op te volgen.

Ik heb veel respect voor Fernando, maar overal waar hij heeft gezeten heeft hij voor veel chaos gezorgd. Ik weet niet of het zo gezond zou zijn voor ons team als hij bij ons komt rijden. Daarnaast staat Red Bull erom bekend te investeren in jong talent., aldus Horner.

In het onwaarschijnlijk geachte situatie als Alonso bij Red Bull het stoeltje van Ricciardo toch zou mogen overnemen, heeft teambaas Horner zo niet een nóg fanatieker duo in handen dan de Duits-Australische combinatie waarmee hij tussen 2009 en 2013 te maken had.

Het karakter van Alonso is immers vele malen vuriger dan die van Carlos Sainz junior. De 37-jarige Spanjaard bewees dit vooral in 2007, toen hij bij McLaren ineens zijn gelijke vond in een piepjonge, debuterende Lewis Hamilton.

Daarnaast zit Fernando in de herfst van zijn carrière en zou hij de ontwikkeling van Gasly in de weg kunnen staan.

Tja, Mercedes heeft Lewis, Ferrari heeft Vettel en Redbull heeft Max. Daniel is in feite te goed om 2e viool te gaan spelen, dus de Australiër stapte naar Renault.

Maar F1-journalist Mark Hughes vindt dat Red Bull Racing iemand als Fernando Alonso juist zou moeten overwegen.

Hughes is van mening dat het label dat Alonso krijgt onterecht is: Het is een onfortuinlijke reputatie die hem wellicht zijn grotere kansen heeft gekost, maar die reputatie is ontstaan uit twee specifieke gevallen, namelijk toen Alonso met Ron Dennis ruzie kreeg bij McLaren in 2007

De samenwerking tussen de Spanjaard en Ferrari liep in 2014 en ging gepaard met de (on)nodige verwensingen., zo verdedigde de Engelsman op de website van Motorsport Magazine.

Maar het is ook een feit dat Alonso er ook niets voor voelt om tweede -en eventueel langzamere- rijder te gaan spelen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!