Hij staat momenteel 3de in het kampioenschap en is nooit om een straffe uitspraak verlegen geweest. “De sfeer is veel vrijer sinds Michael (Schumacher, nvdr.) weg is bij het team. In feite zij we beter af zonder hem”. Aan het woord: Fernando Alonso, in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. “Zijn overstap naar Mercedes heeft het mij trouwens een stuk makkelijker gemaakt om mijn droom te realiseren”, bekent hij.

En die droom, dat was rijden voor Ferrari. En weer winnen! Iets wat hij de laatste twee jaar bij Renault niet meer kon.

Toch is het leven als een Ferrari-piloot voor Alonso niet zoals verwacht. “Het is intenser dan ik ooit had kunnen vermoeden. Het is een passie, een ‘way of life’, een filosofie. Had ik dit geweten, ik was veel vroeger al bij Ferrari gaan rijden.”

Over zijn liefde-haat-relatie met teammaat Massa was Alonso dan weer minder pathetisch: “Felipe en ik vullen elkaar aan. Ik ben sneller waar hij trager is, en omgekeerd. We aanvaarden dat van elkaar. Jenson (Button, nvdr.) en Lewis (Hamilton, nvdr.) zijn op dat vlak veel minder complementair. Tussen hen zal het eerder botsen, denk ik.”

Maar dan wordt de vraag gesteld of Alonso opnieuw zijn betwiste move op teammaat Massa zou maken, zoals in de pitlane tijdens de voorbij GP van China. En daarop antwoordt de Spanjaard zonder verpinken: “Ja, absoluut”.

Het zal er dus nog om spannen dit seizoen. Zeker nu het F1-circus weer op Europese bodem is geland en alle topteams aan een stevige update toe zijn. Zo heeft McLaren al te kennen gegeven met zowel een nieuwe voor- als achtervleugel én een verbeterd chassis aan de start te staan van de GP in Spanje. En ook Ferrari zakt met een nieuwe achtervleugel naar Barcelona af. Wedden dat zij niet de enigen zullen zijn met verbeteringen aan de wagen?

Afspraak zondag op het circuit van Catalunya…

By peter