Felipe Massa heeft in een persconferentie voor de deur van het motorhome van Williams Martini F1 Team zojuist te kennen gegeven, dat hij aan het eind van dit seizoen stopt als coureur in Formule 1.

Massa gaf aan, dat hij op Monzo zijn aanstaande afscheid aan wilde kondigen, omdat het daar was, waar ook Michael Schumacher in 2009 zijn vertrek van Formule 1 bekendmaakte.

De vijfendertigjarige Felipe Massa debuteerde in 2002 bij Sauber. In 2008 mistte hij het Wereldkampioenschap op een haar, toen Hamilton in de laatste bocht nog net het puntje wist te pakken dat Massa naar de tweede plaats in het wereldkampioenschap verwees.

Massa reed in 2003, na zijn debuutjaar bij Sauber een jaar als testrijder voor Ferrari, om daarna weer twee jaar bij Sauber te rijden.

In 2006 tekende hij bij Ferrari. In dat eerste jaar werd hij derde in het wereldkampioenschap en als eerder gememoreerd, hij was bijna wereldkampioen twee jaar daarna. In totaal veroverde hij voor Ferrari 293 punten volgens de oude telleing en vanaf 2010, na de invoering van de nieuwe telling 496 punten.

Vanaf 2014 reed Massa bij Williams.

Felipe Massa heeft in zijn carrière zijn talent volledig tot wasdom gebracht en er uit gehaald wat er in zat. Massa hoort thuis in het rijtje illustere Ferraristi en dat maakt hem sowieso al onsterfelijk.