Een groep Spaanse “fans” heeft zich dit weekend van z’n slechtste kant laten zien door Lewis Hamilton te bestoken met een karrenvracht aan racistische slogans. De jonge Brit kreeg volgens Marca kreten als negro de mierda en puto negro over zich. Enkele fans smeerden zwarte verf op hun gezicht en droegen witte pruiken en t-shirts met het opschrift “Hamilton Family”.

Dit soort streken is ongezien in de Formule 1 en de FIA wil er graag meteen paal en perk aan stellen.

De FIA is verrast door en teleurgesteld in het gedrag van sommige supporters. Dit soort praktijken kunnen niet door de beugel en zijn een overtreding van onze statuten. Als dit nog eens voorvalt zullen er zware sancties volgen, Liet de FIA in een mededeling weten

We willen alle fans vragen om zich correct te gedragen, dit gedrag kan niet worden toegestaan. zei Ramon Pradera, de directeur van het Circuit de Catalunya.

De FIA heeft bij de Spaanse Automobielfederatie uitleg en mogelijke oplossingen geëist. Volgens bronnen van Autosport.com wordt er zelfs gesproken over het afgelasten van de twee Spaanse races mocht het antwoord van de Spanjaarden niet volstaan.